Hier kan je een kleine digitale tour nemen door ons natuurlokaal. Dit mooie lokaal/clubhuis is tot stand gekomen in samenwerking met Drents Landschap en de vele mooie donaties van de inwoners van het dorp! Wij zijn hier als Sign4Nature dan ook zeer trots op en laten jullie alles met veel plezier zien!

Het lokaal

We beginnen natuurlijk bij het middelpunt van het gebouw: het lokaal zelf! In dit gedeelte van de ruimte staat een ruime tafel omringt door kleine boomstammetjes. Het gerucht gaat dat de kaboutertjes deze 's nachts als stoel gebruiken! Aan het ene uiteinde van de tafel hangt ons grote schoolbord, hier leggen we jullie alles tot in de detail uit en kunnen we jullie duidelijke instructies geven. 

Tegenover de tafel hangt onze sporentak: hier hangen kaartjes aan met tips waarop jij de dierensporen kan herkennen. Er zijn hier namelijk ook een paar stoute dieren langs geweest die pootafdrukken op de muur hebben achtergelaten. Maar van wie zijn deze?

Aan het andere uiteinde staan onze ecodisplays: terrariums en aquariums die een klein deel van het ecosysteem vertegenwoordigen. De bodembeestjes zijn al in overvloede aanwezig en ook de slootdiertjes maken al langzaam hun entree! Meer dan genoeg te ontdekken dus!

Microwereld

De microwereld is een hoek binnen het lokaal waar jong en oud de microscopische wereld kunnen ontdekken. Het is immers waar wat men zegt: klein maar fijn! Met behulp van onze verschillende soorten microscopen kunnen de kleine bladluisjes aan het licht komen, Huidmondjes van bladeren bestudeert worden en kan de wonderlijke wereld binnenin 1 druppel slootwater ontdekt worden. Van alg tot watervlo alles is zichtbaar! 

uitgekeken? Teken dan eens met krijt precies na wat je gezien hebt onder de microscoop! De 5 zwarte cirkels op de muur zijn hier prima voor geschikt om menig kunstwerk te dragen. Hierna kan je alleen nog maar beter leren wat je precies gezien hebt en hoe het in elkaar steekt!

Geur en smaak

Dit kleine hoekje is helemaal ingericht speciaal voor het drogen van planten, kruiden en bloemen! Waarom zou je deze drogen? Omdat veel van deze planten gewoon eetbaar zijn! Soms kan je er ook thee van zetten of ruikt het gewoon heerlijk! In dit hoekje leer je alles over wat eetbaar is en wat je er precies mee kan.

Buiten

Ook buiten is meer dan genoeg ruimte voor van alles en nog wat! Er loopt een boomstammen pad naar de sloot waar je stootdiertjes kan vissen, maar ook dichterbij het lokaal is meer dan genoeg te doen! Het terras doet dienst als buitenlokaal, de wilgen leveren takken waarmee je kan knutselen en er hangen verschillende nestkasten aan de muren van het lokaal. Er hangt zelfs een uilenkast! Veel te ontdekken dus.