Hier kunt u al onze livestreams terugvinden. Daarnaast zijn hier ook alle beelden te vinden van onze vaste wildcamera plekjes. Mocht u een idee hebben voor een nieuwe locatie? Neem dan vooral contact met ons op!

In de lente gebruiken boomholte-broeders zoals koolmezen en pimpelmezen vaak ook nestkasten om in te broeden. Soms zijn ze zelfs genoodzaakt deze kasten te gebruiken vanwege een gebrek aan oude bomen in de buurt. Ook in de winter worden deze kasten soms gebruikt door mezen om in te overnachten. Ze zitten hier immers beschut van de regen en koude wind. Sign4Nature bied een kijkje binnenin deze kasten met de hoop dit voorjaar met z'n allen te genieten van een jong vogelgezinnetje! 

 

 

Omdat vleermuizen 's nachts actief zijn zien we ze vaak over het hoofd. En dat terwijl dit heel belangrijke diertjes zijn! Zonder vleermuizen zou het hier stikken van de muggen, maar recent onderzoek suggereert ook dat ze kunnen helpen in de bestrijding van ander ongedierte, zoals de processierups! Leuke diertjes dus die interessant zijn om te bekijken!

 

De herfst is weer gearriveerd. Egel bert gaat daarom in winterslaap en is voor de komende maanden niet meer te zien op de livestream. Van hieruit hebben wij besloten voor deze periode een livestream te doen van een voederplaats voor verschillende muizen! 

In dit "holletje" zie je spitsmuisjes en bosmuisjes voorbij komen allemaal opzoek naar een beschut plekje of een lekker hazelnootje of tamme kastanje!

Voor deze Wildcamera moeten we even uitleggen wat wissels precies zijn. Wissels zijn een soort snelwegen voor dieren, waar ze vaak langs bewegen. Je kan het vergelijken met die zandpaadjes door gazonnen die zijn ontstaan doordat wij mensen er zo vaak langs liepen. Bij deze wissel komen vaak verschillende dieren langs, zoals een reegeit met haar kalf, maar ook vossen zijn van de partij. En met een beetje geluk soms zelfs een das!

De camera hangt op een locatie met een bomenrij tussen weiland en akkergrond. Deze wildcamera duid alleen maar aan hoe belangrijk deze bomenrijen wel niet zijn! In een versnipperd land als Nederland zijn dieren deze stukjes nodig om zich te kunnen verplaatsen tussen habitats en leefgebieden. Dit om voedsel en schuilplekken te vinden, maar ook om een partner te vinden! Helaas verdwijnen steeds meer van dit soort stroken.

Wildcamerabeelden van de wissel 

We hoeven je denk ik niet te vertellen dat het bos barst van het leven. Van vogels tot zoogdieren, van alles loopt er rond. Maar ook veel groeit en bloeit er, zo is het bos dé plek om te zoeken naar paddenstoelen! Het is natuurlijk ook niet zo gek dat het bos zo populair is bij dieren: alles wat hun hartje begeert is aanwezig. Voedsel in de vorm van nootjes, zaden, vruchten en insecten is er vaak in overvloed. Daarnaast is er ook veel schuilgelegenheid en nestmateriaal om te gebruiken. Al met al dus een plek met veel natuur om van te genieten!

Ook bij de bomenkwekerij lopen veel dieren rond. Het is natuurlijk een interessante plek om te schuilen voor roofdieren, maar ook om te zoeken naar voedsel. De biodiversiteit is hier namelijk erg hoog met alle verschillende soorten planten! Fruitbomen en bessenstruiken leveren beschutting en het dichte struikgewas bied veiligheid. Dit resulteert in mooie wildcamera beelden, maar ook in leuke observaties van de eigenaren zelf! Van pijlstaart rupsen tot kerkuilen het is er allemaal!