Hier zijn alle beelden te vinden van onze vaste wildcamera plekjes. Mocht u een idee hebben voor een nieuwe locatie? Neem dan vooral contact met ons op!

Voor deze Wildcamera moeten we even uitleggen wat wissels precies zijn. Wissels zijn een soort snelwegen voor dieren, waar ze vaak langs bewegen. Je kan het vergelijken met die zandpaadjes door gazonnen die zijn ontstaan doordat wij mensen er zo vaak langs liepen. Bij deze wissel komen vaak verschillende dieren langs, zoals een reegeit met haar kalf, maar ook vossen zijn van de partij. En met een beetje geluk soms zelfs een das!

De camera hangt op een locatie met een bomenrij tussen weiland en akkergrond. Deze wildcamera duid alleen maar aan hoe belangrijk deze bomenrijen wel niet zijn! In een versnipperd land als Nederland zijn dieren deze stukjes nodig om zich te kunnen verplaatsen tussen habitats en leefgebieden. Dit om voedsel en schuilplekken te vinden, maar ook om een partner te vinden! Helaas verdwijnen steeds meer van dit soort stroken.

Wildcamerabeelden van de wissel 

We hoeven je denk ik niet te vertellen dat het bos barst van het leven. Van vogels tot zoogdieren, van alles loopt er rond. Maar ook veel groeit en bloeit er, zo is het bos dé plek om te zoeken naar paddenstoelen! Het is natuurlijk ook niet zo gek dat het bos zo populair is bij dieren: alles wat hun hartje begeert is aanwezig. Voedsel in de vorm van nootjes, zaden, vruchten en insecten is er vaak in overvloed. Daarnaast is er ook veel schuilgelegenheid en nestmateriaal om te gebruiken. Al met al dus een plek met veel natuur om van te genieten!

Ook bij de bomenkwekerij lopen veel dieren rond. Het is natuurlijk een interessante plek om te schuilen voor roofdieren, maar ook om te zoeken naar voedsel. De biodiversiteit is hier namelijk erg hoog met alle verschillende soorten planten! Fruitbomen en bessenstruiken leveren beschutting en het dichte struikgewas bied veiligheid. Dit resulteert in mooie wildcamera beelden, maar ook in leuke observaties van de eigenaren zelf! Van pijlstaart rupsen tot kerkuilen het is er allemaal!