Kraamkamer

Gepubliceerd op 24 juni 2023 om 19:36

De natuur is na een milde winter en natte lente weer volledig op gang en overal zijn dan ook jonge dieren te zien. Van reeën die ronddartelen door het weiland tot spechten die van hot naar her vliegen op zoek naar voedsel voor hun jongen.

Deze ree bijvoorbeeld is vandaag gespot in het bos met haar twee kalfjes. Wanneer de moeder op zoek gaat naar eten laat ze normaliter haar kalf achter in het gras. Die blijft dan muisstil liggen en omdat die geurloos is wordt die dan niet opgemerkt door roofdieren. Helaas betekent het ook dat boeren deze kalfjes vaak ook over het hoofd zien. Tegenwoordig is daar een oplossing voor: Voordat de boer gaat maaien komt er een bedrijf langs met een drone met hitte camera. Hiermee kunnen ze precies zien waar de kalveren liggen en hier omheen maaien. Meer weten over groot wild zoals reeën? klik dan hier!

Moeder ree met twee kalveren

De koolmeesjes hebben het ook maar druk met hun jongen. De eieren zijn uitgekomen en nu zijn er ineens een paar hoofdjes die gillen om eten de seconde dat ze hun ouders zien. Deze enorme honger weten de ouders op te lossen door beide voedsel aan te brengen. Voornamelijk rupsen worden hier slachtoffer van. Hierdoor helpen ze wel mee tegen de ongediertebestrijding op jouw plantjes! Dus mochten je planten wel erg aangevreten worden denk dan eerst eens na over het ophangen van wat nestkasten voordat je overstapt op hevigere middelen. Op deze manier worden mezen zelfs al ingezet tegen de processierups, door nestkastjes aan de eikenbomen te hangen! Klik hier voor meer info over tuinvogels!

Koolmees brengt voedsel in de vorm van een rups langs voor de kuikens

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.