Op deze pagina kan je de verscheidene insectenhotels en nestkasten bekijken die je bij ons kan aanvragen. Bij plaatsing op publiek terrein (berm, langs het hek etc) is het gratis. Voor plaatsing op privé terrein buiten het zicht van het publiek vragen wij een kleine vergoeding. Deze vergoeding zal gebruikt worden om o.a. materiaalkosten te dekken.

Hotels

Zandbijenbak

De zandbij maakt graag haar nest in een hoop geel zand. Vandaar deze zandbak. Ze maakt hier een gangetje in waar ze vervolgens een ei legt en voedsel voor de larve.

Mini hotel

Deze mini hotels zijn uitermate geschikt voor de kleine plekjes in de tuin. De hotels worden zo ingericht dat het een plek bied voor de metselbij en daarnaast ook een plek voor allerlei andere insecten zoals pissebedden en oorwurmen.

Midden hotel

Dit midden formaat is uitermate geschikt als je een strook of border vooraan in je voortuin ingezaaid hebt en daar ook nog graag een hotel bij in wil hebben staan! Ook dit hotel is zo gevuld dat het voldoet aan de behoeftes van verscheidene insectensoorten.

Groot hotel

Dit grote formaat hotel is echt bedoeld voor de (bloemrijke) bermen en weilandjes rondom het dorp. Door het grotere formaat bied het een thuis voor verscheidene insectensoorten en staat het ook nog eens mooi in de omgeving.

Bijenhotel

Dit mini hotel is speciaal ingericht voor de metselbij. Er zijn 2 varianten: die met een baksteen en leem, en de variant met holle stengels van de braam en vlier. De metselbij legt in deze gangen een ei en een pakketje voedsel en metselt de cel vervolgens dicht om daarna weer te starten met een nieuwe cel.

Bijenpakket

Dit bijenpakket bevat een zandbijenbak, een bijenhotel en 2 inheemse tuinplantjes die dienen als voedsel voor de bij. Daarnaast krijg je er een buisje suikerwater bij. Dit kan de bij opdrinken om aan te sterken!

Anti-bladluishotel

Dit mini hotel is speciaal ingericht voor insecten die het gemunt hebben op schadelijke insecten zoals de bladluis. Voor zowel het lieveheersbeestje als voor de oorwurm is dit hotel een warm welkom!

Oorwurmpot

De oorwurm ziet er misschien een beetje eng uit, maar hij doet heel veel goeds in jouw tuin! Zo jaagt hij actief op verscheidene insecten die schade leveren aan jouw moestuin. denk bijvoorbeeld aan de bladluis.

Nestkasten

Roodborst kast (binnenkort)

Dit nestkastje is speciaal gemaakt voor dat o zo brutale vogeltje met de rode borst die in menig tuin leeft. Deze mooie zanger zal maar al te graag gebruik maken van de open kast om haar jongen in groot te brengen!

Mezenkast (binnenkort)

Alle mezen zijn holtebroeders, zo ook de koolmees en de pimpelmees. Bij gebrek aan boomholtes maken ze ook maar al te graag gebruik van een nestkast om hun jongen in groot te brengen!

Vleermuiskast (binnenkort)

In de zomer vertoeven vleermuizen overdag in holtes en kieren van bomen en gebouwen. Bij gebrek hieraan kunnen ze ook gebruik maken van een speciale vleermuiskast. Deze is warm genoeg dat ze overdag lekker kunnen slapen!