Herfst wandelroute

De herfst is inmiddels weer gearriveerd! De blaadjes kleuren weer oranje, geel en rood en de bomen worden kaal. Ondanks de vele regen, vind men de herfst altijd een fantastisch seizoen om in te wandelen. Daarom hebben wij deze korte herfst wandelroute opgezet inclusief kaart. Leuk voor kinderen en volwassenen om te ontdekken wat de herfst allemaal doet met het bos. Onder andere paddenstoelen komen voorbij, maar ook dierensporen! Een leuke korte route dus, ideaal voor als je er gewoon even tussen uit wil om een ommetje te maken!

1. Dierensporen

Door de vele regen wordt deze zandweg erg modderig! En dat brengt mooie dierensporen met zich mee. Zo zie je heel veel hondensporen, maar ook prenten van vogels, de ree en de das zijn hier te vinden! Probeer maar eens te kijken hoeveel verschillende dierenprenten jij kan vinden!

2. takken en stammen

Zoals je ziet liggen hier verspreid een aantal takken en boomstammen. Deze laat de boswachter expres liggen voor al het leven wat hier op af komt! Insecten knagen samen met schimmels aan het hout en breken het langzaam af. Daarnaast zijn deze boomstammen en takkenhopen perfecte schuilplaatsen voor insecten, amfibieën en kleine zoogdieren!

3. Paddenstoelen

Nu zijn we aangekomen bij het stuk waar de meeste paddenstoelen te vinden zijn in Weerdinge. Overal komen ze boven de grond: in het paars, rood, wit en bruin. De een is gespikkeld de ander juist heel glibberig. Probeer maar eens te kijken hoeveel paddenstoelen jij kan tellen!

4. Naaldbomen en uilen

Naaldbomen raken in de herfst niet al hun blad kwijt in tegenstelling tot loofbomen. Dit komt doordat de naalden vaak een soort anti-vries bevatten, waardoor ze niet bevriezen. Doordat dit in de winter de enige bomen zijn die niet kaal zijn kan je er vaak dieren in vinden die daar schuilen. Zo gaan ransuilen in de winter in groepjes in naaldbomen zitten!