Weerdinge zoemt

Gepubliceerd op 30 mei 2023 om 20:05

Op deze pagina kunt u alle ontwikkelingen rondom het project Weerdinge Zoemt volgen. Eens in de zoveel tijd zullen we hier een update plaatsen.

05/2023

In het voorjaar van 2023 zijn wij het project Weerdinge zoemt begonnen. Dit project is bedoeld om ons dorp insect vriendelijker te maken door onder andere het vergroenen van de tuinen en bermen in Weerdinge, In het voorjaar van 2023 hebben we in samenwerking met Plaatselijk Belang Weerdinge al bloemzaadjes uitgedeeld aan de inwoners van het dorp. Zoals hiernaast te zien is heeft dat hele mooie resultaten geleverd waar wij dan ook zeker zeer trots op zijn!

09/2023

September 2023 zijn we nog een stapje verder gegaan en hebben we in de berm aan de gravenveldweg een insectenhotel geplaatst voorzien van informatie en voldoende bloemen daaromheen. Daarnaast was hier ook goed te zien dat het zadenmengsel van begin dit jaar zichzelf nu weer opnieuw begint uit te zaaien! Zo kwam er buiten de randen van de borders al her en der wat boekweit op. Fantastisch toch? Op dit moment zijn wij in gesprek met andere natuurorganisaties voor het plaatsen van meer hotels, maar daarover later meer ;).

11/2023

Het insectenhotelletje staat er inmiddels al een tijdje, maar heeft het gure weer tot nu toe weten te overleven. Daarnaast hebben we ook meer bloemen ingezaaid rondom het hotel. Ook een aantal plantjes zoals wilde marjolein en bijenkorfje zijn aangeplant als bodembedekkers. Andere plantjes zijn nog in de kweek. Op dit moment doen we een poging om blaassilene en knoopkruid op te kweken voor in de berm. De zaadjes van de blaassilene zijn zelfs al uitgekomen! Nou denkt u vast: maar zaaien moet toch in het voorjaar? Nou in de natuur zaaien planten zichzelf ook uit in het najaar en aangezien wij voornamelijk inheemse planten in deze berm zaaien zou dit dus de ideale tijd zijn. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.